Search
top

VIDEOPRODUKSJON & DISTRIBUSJON

Videoformatet er i kraftig vekst som branding på blant annet Facebook, YouTube og LinkedIn. Det er en effektiv måte å komme i kontakt med nye kunder på. Kontent produserer profesjonelt videoinnhold og forsikrer at det blir sett av ønskede målgrupper.

 

HVA ER DET?

Det er flere fordeler ved å benytte video i din markedsføring, da det både

 •       bygger tillit,
 •       inspirerer,
 •       øker din troverdighet

– og er en helt avgjørende brikke i din samlede digitale tilstedeværelse.

Hos Kontent har vi god redaksjonell erfaring i bagasjen når det kommer til videoproduksjon. Vi skaper innhold som brukerne vil ha og som gir dem både inspirasjon og nytte. Du bestemmer tonefallet og budskapet i videoen slik at det passer til ditt brand. Dermed interagerer du med dine kunder på en måte som gjør at publikum føler at du snakker direkte til dem. Det gir høyt engasjement og tillit hos målgruppen. Du kan kommunisere i en avslappet, konverserende stil som hjelper med å gjøre bedriften mer reell og relaterbar. Du kan velge å være morsom, alvorlig, uformell eller formell. Stil, tone og budskap er helt opp til deg.

Når du får produsert video hos oss legger vi vekt på formatet hele veien. Vi tilpasser videoen både i innhold og form til de plattformene du ønsker den skal ut på – enten det er på Facebook, YouTube, din nettside, i forbindelse med en SEO-strategi eller noe helt annet.

HVA ER FORDELENE?

Kontent sørger for at du får ut budskapet på en måte som mottakerne vil se. Det blir kommunisert levende og lett – og tilpasset en skarpt definert målgruppe, hvor det er tatt høyde for geografi, demografi og adferd.

Med video kan du nå målgruppen på en profesjonell og målrettet måte, slik at målgruppen føler at deres behov blir anerkjent og avspeilet. I tillegg får de inspirasjon og en følelse av at innholdet har en verdi.

En godt tilrettelagt video på et par minutter kan være 80 prosent mer effektivt og formidler like mange opplysninger som tekst. I en travel hverdag vil mange heller se en video på et par minutter enn å lese tekstmateriale i 15-20 minutter.

 •       Folk husker 80 prosent av det de ser og kun 20 prosent av det de leser. 90 prosent av de opplysningene som sendes til hjernen er visuelle, og de behandles 60.000 ganger raskere i hjernen enn tekst.
 •       Ifølge en Google-undersøkelse har 68 prosent av YouTube-brukere brukt YouTube som del av en kjøpsbeslutning.
 •       Native Facebook-videoer har 135 prosent større organisk rekkevidde enn bilder på Facebook.
 •       Videoer har lang holdbarhet. Innlegg på Facebook eller LinkedIn lever i nyhetsfeeden i gjennomsnittlig 22 timer. Innhold på YouTube derimot er aktivt og effektivt i lengre tid.
 •       En gjennomsnittlig YouTube-video får de første tre ukene 40 prosent av de samlede videovisningene. De neste 30 prosent av visningene kommer fire til 12 uker etter videoen er lastet opp. Ytterligere 30 prosent av visningene kommer etter 12 til 52 uker.

VIDEO ER OGSÅ ET VIKTIG REDSKAP I SEO-ARBEID

Google elsker videoer og vil derfor gi fortrinnsrett til et nettsted med videoer – og du vil helst være i toppen av søkeresultatene når kundene googler dine produkter. Dette skyldes først og fremst at brukerne typisk blir lengre på din nettside når den inneholder video og ‘bounce raten’ faller – noe som vektes høyt i Googles algoritmer.

 •   Hvordan:

Kontent kan i samarbeid med kunden stå for hele prosessen rundt videoproduksjon, fra idéutvikling til utarbeidelse av manus, opptak (evt. i eget studio), redigering og distribusjon, samt måling av effekt:

DE FORSKJELLIGE ELEMENTENE I VIDEOPRODUKSJON KAN VÆRE:

 •       Sette opp Facebook/Youtube-kanal inkl. SEO-optimalisert tekst utarbeidet av våre innholdsskribenter
 •       Idéutvikling (sjanger og kreativitet)
 •       Prosjektledelse
 •       Organisering
 •       Utarbeidelse av storyboard/manus
 •       Opptak inkl. fotograf, programleder/medvirkende og intervjuer (innholdsskribent)
 •       Redigering/post-produksjon
 •       Laste opp videoer på Youtube/Facebook
 •       Distribusjon av videoen i definert målgruppe (geografi, demografi og adferd). Det vil si at innholdet blir eksponert i kanaler hvor målgruppen får det med seg.
 •       Etterfølgende analyse

YOUTUBE, FACEBOOK ELLER INSTAGRAM?

Video kan brukes på forskjellige sosiale medier, i tillegg til bedriftens egen hjemmeside. Det er stor forskjell på målgruppene og hvordan de ser videoene.

I tillegg er det noen viktige forskjeller på Facebook og YouTube som kan gå utover hvor langt videoer når ut.

Det legger vi en strategi på før produksjonen, da dette har stor betydning for formatet, lengden på videoen, om det skal være lyd og undertekster, eller om de kan sendes uten.

Cases